NOC*NSF Partnerships en Commercie

Het meebouwen aan een nieuwe commerciële strategie, het verbeteren van een jarenlange partner relatie en het opstarten van een geheel nieuw partnership. Vanaf de zomer van 2019 tot en met december 2020 ben ik, in een jaar dat normaal gesproken Olympisch is, met deze mooie opdracht werkzaam geweest voor de Nederlandse sport (NOC*NSF).

Na vele jaren gewerkt te hebben aan de kant van ‘bureau’ en hierna aan de kant van ‘sponsor’, was het een verrijking om de commerciële sportwereld nu ook te leren kennen vanaf de kant van de rechtenhouder.

Voor de Nederlandse Sport, haar sportbonden en het vlaggenschip TeamNL is deze periode een tijd geweest waarin moest worden gebouwd aan de toekomst. Wat betreft de twee genoemde hoofdpartners is Nederlandse Loterij al vele jaren een belangrijke financier van de sport in Nederland. Een rol die steeds bekender en zichtbaarder zal gaan worden.

In de breedtesport en in de topsport, waar TeamNL sporters op jacht gaan naar eremetaal en het merk zichtbaar en betekenisvoller maken. Het partnership met MissieH2 is een nieuwe samenwerking om waterstof en de enorme kansen die het biedt in Nederland op de kaart te zetten.

In 2021 zal de samenwerking met TeamNL en MissieH2 (bestaande uit Gasunie, Shell, Stedin, Remeha, Port of Amsterdam, Groningen Seaports en Toyota) er voor zorgen dat overheid, bedrijfsleven en consument de unieke kansen van Nederland als voortrekker van waterstof nog beter op het netvlies krijgt. Uiteraard gesymboliseerd door de inzet van Nederlandse Olympische watersporters.

Credits en dank voor deze prachtige activatie en foto voor Triple Double sportmarketing waar eveneens intensief mee is samengewerkt.

KONINKLIJKE HFC
Organisatie en Commercie
Leefstijl programma’s